latinica  ћирилица
03/12/2020 |  17:26 ⇒ 17:27 | Аутор: СРНА

Тегелтија подржао радну верзију новог Закона о јавним набавкама

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија подржао је данас на састанку у Сарајеву радну верзију новог Закона о јавним набавкама, истичући да сматра да је то законско рјешење од интереса за цијелу пословну заједницу и јавни сектор у БиХ.
Сарајево - Фото: РТРС
СарајевоФото: РТРС

Тегелтија је одржао састанак са члановима стручног тима који су му представили радну верзију новог Закона о јавним набавкама, чији је циљ креирање новог рјешења о јавним набавкама, односно поједностављење процедура и смањење трошкова за понуђаче, у складу са европским директивама, те брже, ефикасније и транспарентније функционисање јавног сектора.

Из Савјета министара саопштено је да су на овом састанку били чланови Колегијума Савјета министара, вршилац директора Агенције за јавне набавке, представници Делегације ЕУ и привредних комора Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/.

Тегелтија је токмо скупа захвалио стручњацима из Републике Српске и ФБиХ за ангажованост на налажењу законских рјешења која за циљ имају унапређење пословног и привредног амбијента БиХ.

Радна верзија новог Закона о јавним набавкама БиХ, која је данас представљена на састанку, биће достављена свим надлежним органима и институцијама на даље разматрање и дораду, те упућена у редовне институционалне процедуре.