latinica  ћирилица
03/12/2020 |  14:03 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

У петак облачно са мјестимичном кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће преовладавати облачно вријеме с мјестимичном кишом, уз дневну температуру ваздуха од шест до 14 степени Целзијусових.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Јутро ће у већини крајева бити потпуно облачно, у централном појасу са слабим падавинама, на југу умјереним, а на сјеверу и истоку сумаглица и магла уз ниску облачност и могућу слабу кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана и послије поднева на југу ће бити облачно с мјестимичном и повременом кишом, на сјеверу са дјеломичним кидањем облачности, уз тмурно вријеме, док се током вечери очекује престанак падавина.

Јутарња температура вездуха биће минус четири до седам, а на југу до 10 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, источног и југоисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус два, Мраковица минус један, Мркоњић Град, Бихаћ, Дрвар и Сански Мост нула, Фоча, Рибник, Шипово, Србац, Приједор и Градачац један, Бањалука, Бијељина, Зворник, Јајце и Тузла два, Добој три, Вишеград четири, Чемерно, Рудо, Бугојно и Зеница пет, Калиновик шест, Гацко и Невесиње седам, Хан Пијесак и Сарајево девет, Соколац 10, Груде, Ливно, Мостар и Широки Бријег 11, Билећа и Столац 12, Требиње 13 и Неум 15 степени Целзијусових.