latinica  ћирилица
03/12/2020 |  11:33 ⇒ 20:31 | Аутор: АТВ

Тривић одговорила Нешићу: Знала сам да ће бити ниско, али не и приглупо

Јелена Тривић, посланик ПДП -а у Народној скупштини Српске одговорила је лидеру ДНС-а Ненаду Нешићу те рекла да је очекивала ниске ударце, али не и да они буду приглупи, пише АТВ.
Јелена Тривић, ПДП   (Фото:pdp.rs.ba) -
Јелена Тривић, ПДП (Фото:pdp.rs.ba)

- Знала сам да ћете атаковати на мене лично и знала сам да ће бити ниско, али нисам знала да ће бити приглупо. Јесте, истина је да имам политичке амбиције и да су се оне негдје кроз медије провукле да бих могла бити кандидат за предсједника 2022. године. И сам Драшко је то неколико пута изјавио. Истина је и да сам у неком ужем кругу рекла, ако је услов да мандат за владу обећам Нешићу, онда тражите другог кандидата. За мене постоје политички принципи. То Вас је забољело. Једноставно господине Нешићу ја у вама не видим промјену. Ви сте све оно против чега се ја у политици борим. Можда је требало да причамо прије овог медијског рата. Али не знам искрено да ли бих са Вама могла спојити пет смислених реченица - рекла је Јелена Тривић.

Ненад Нешић, предсједник ДНС-а рекао је да је Јелена Тривић главна препрека за промјене у Српској, те да она "није срећна што је Станивуковић побиједио на изборима".

- Овдје се поставља питање опозиционих партија, СДС-а и ПДП-а који су поклонили побједу СНСД-у у Приједору и поставља се питање да ли ће ико сносити одговорност у ПДП-у па и сама Јелена Тривић. Она се некад чудно понаша и она је главна препрека нове скупштинске већине у РС и главна препрека промјена у Српској. Слушао сам њену изјаву у којој каже да није спреман да нас прихвати у опозициони блок. Упутили смо позив ПДП-у и СДС-у за потписивање предизборног коалиционог споразума за рушење Додика на општим изборима и још нисам добио одговор. Постављам и овдје питање, да ли желите да потпишемо предизборни коалициони споразум који ће значити побједу на изборима 2022. Гдје је ваша одговорност за губитак Приједора, гдје је одговорност Јелене Тривић која се слика са кандидатом СДС-а. Ја колико знам госпођа Тривић није срећна што је Драшко Станивуковић побиједио - рекао је Нешић те додао да је њена једина жеља да буде предсједник Републике Српске - рекао је Нешић за Елта телевизију, а преноси АТВ.