latinica  ћирилица
03/12/2020 |  09:47 ⇒ 09:48 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Високи представник служи се политиком двоструких стандарда

Удружење "Част отаџбине" оцијенило је да се посљедњи високи представник у БиХ, добро плаћени службеник ОХР-а Валентин Инцко, понаша као "окупаторски гувернер" и "пун мржње према Србима" служи политиком двоструких стандарда
Лого "Част отаџбине" - Фото: Screenshot
Лого "Част отаџбине"Фото: Screenshot

Удружење наводи да је сваки Инцков извјештај Савјету безбједности УН био на штету српске стране, а да је посљедњи, у којем је требало да сумира резултате у протеклих 25 година, у највећем дијелу био извјештај о предсједавајућем и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и о жељи да га уклоне из политичког живота БиХ.

- Пун је мржње према Србима, а апсолутно пристрасан према Бошњацима. Њега су подржали амбасадори неких западних земаља /САД, Енглеска, Немачка/ где се види припремљен и јединствен став против Срба. Чуди нас да немачки амбасадор није научио из немачке историје да се Србима не може било шта наређивати - истиче "Част отаџбине".

У саопштењу се додаје да Дејтонски споразум, осим мира није донио ништа добро Србима у БиХ, који су га бранили ради мира у кући, док су Бошњаци стално тражили да се укине Република Српска и тиме покушали срушити темељ Дејтона.

"Част отаџбине" наводи да је Инцко под великим утицајем бошњачког лидера Бакира Изетбеговића и његове СДА, и да се "упиње" да Србима наметне закон о забрани негирања геноцида, правдајући своје настојање тиме да такав закон постоји у Аустрији.

- Па, наравно господине Инцко, Аустрија је била у саставу Хитлеровог Вермахта и заједно су правили геноциде, а Република Српска није починила геноцид у Сребреници - наглашава се у саопштењу.

"Част отаџбине" истиче да је декларација СДА о Сребреници "убитачан атак на Дејтонски споразум" и указује да је ријеч о странци која у сржи свог политичког програма има злогласну "Исламску декларацију".

Удружење упозорава да је притом, пристрасност Инцка бошњачкој страни "евидентна и очигледна".

"Част отаџбине" указује да се високи представник не оглашава на овакво ширење мржње и свакодневне Изетбеговићеве пријетње ратом уколико би дошло до одвајања Републике Српске.

Удружење примјећује да, с друге стране, Инцко пријети санкцијама или оптужује институције Републике Српске за рушиоце Дејтона, када Додик, реагујући на "бошњачке махинације", запријети повратком на изворни Дејтон, изласком Српске из састава БиХ или помену нелегални уставни суд.

Осврћући се на тврдње бошњачких гласила у Сарајеву, "а неких и у Србији" о томе да су се Додик и Човић обрукали у Савјету безбједности, "Част отаџбине" наводи да и у српским редовима у Републици Српској има "мишева који подржавају хајку" против Додика и Републике Српске и тврде да је изазвао и разљутио ОХР својим излагањем.

- Умјесто што се шлихтају сарајевској чаршији и страним амбасадама у Сарајеву било би пожељније и корисније да кажу свом народу шта није истина у излагању господина Додика. Ми се поносимо људима који имају храбрости да изнесу истину, а мишевима саветујемо да не излазе из мишије рупе док "страшног ОХР-а" не прође љутња - закључује "Част отаџбине".