latinica  ћирилица
03/12/2020 |  07:44 ⇒ 23:06 | Аутор: СРНА

Савјет министара о набавци вакцина и области миграција и азила

Савјет министара требао би данас да разматра Приједлог одлуке о успостављању радне групе за израду стратегије у области миграција и азила и акционог плана за период 2021-2025. година.
Заједничке институције БиХ (Фото: moderndiplomacy.eu) -
Заједничке институције БиХ (Фото: moderndiplomacy.eu)

На дневном реду налази се и Извјештај о закључивању Уговора о набавци вакцине између Савјета министара и Глобалне алијансе за вакцине /ГАВИ/, чији је предлагач Министарство цивилних послова.

На приједлог Министарства безбједности, министри би требали да разматрају Информацију са планом мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом у БиХ, објављено је на веб-страници Савјета министара.

Информација о усвајању Другог извјештаја о усклађености БиХ са препорукама антикорупцијског тијела Савјета Европе /ГРЕКО/ у четвртом кругу евалуације једна је од тачака сједнице.

Министарство финансија и трезора за сједницу је доставило Анализу одрживости јавног дуга БиХ за период 2020-2023. година.

Министри би требали да разматрају и Приједлог акционог плана за отклањање недостатака у области владавине права и за провођење препорука и мјера садржаних у Извјештају стручњака о питањима владавине права у БиХ од 5. децембра 2019. године

На дневном реду је и Извјештај о раду представника БиХ у саставу Мјешовите комисије за праћење провођења Уговора између БиХ и Хрватске о граничним прелазима за период 1. јануар-30. јуни.

Сједница ће почети у 10.00 часова у згради заједничких институција БиХ.