latinica  ћирилица
02/12/2020 |  19:12 ⇒ 19:18 | Аутор: Независне

Бањац оснива нову странку

Дарко Бањац, бивши генерални секретар Демократског народног савеза, оснива нову странку, потврдио је за Независне новине.
Дарко Бањац (фото:атв) -
Дарко Бањац (фото:атв)

- Формирам нову политичку партију. Не знам још назив, морам сјести с људима, договорити се. У наредна три-четири дана биће састанци с озбиљним људима, па ћу с њима разговарати о томе у ком смјеру ће се ићи и како. И, ако се одлучим за нову политичку партију, а то је 99 одсто, видјећемо како ће се звати - рекао је Бањац за Независне.

На питање хоће ли ти људи бити његове доскорашње страначке колеге, одговорио је потврдно.

- Већина ће бити моје дојучерашње страначке колеге. Велика већина. Не знам још ко, видјећу. Незахвално је о томе говорити, док не обавим све потребне разговоре. За седам дана ћу знати - рекао је Бањац.

Могуће је да ће се у новој странци Бањцу придружити Дико Цвјетиновић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, који је поднио оставку на све функције и чланство у ДНС-у.

- Бићу независни посланик. Нисам још ни са ким разговарао. У наредном периоду ћемо видјети. Са Дарком Бањцем свакодневно разговарам. Он је мој пријатељ - рекао је Цвјетиновић.

На питање види ли се у будућној странци коју оснива Бањац, Цвјетиновић одговара: "Нека вријеме покаже".

- Видјећемо. Не могу још ништа да кажем. Треба да се вратим у Бијељину, да разговарам с мојим људима. Нисам ја сам у томе. Није искључена таква могућност - признао је Цвјетиновић.

Предсједништво ДНС-а искључило је из ове странке Ђорђа Поповића, иначе министра саобраћаја и веза Републике Српске, те Огњена Тадића и Дику Цвјетиновића, док су распуштени Градски одбор ДНС-а Бијељина и Општински одбор ДНС-а Козарска Дубица.

Предсједништво ДНС-а је, такође у уторак, констатовало неопозиву оставку Бањца са свих функција у странци и иступање из чланства.