latinica  ћирилица
02/12/2020 |  15:35 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Магазиновић остаје у СДП-у, слиједи поспремање у странци

Лидер СДП-а Нермин Никшић потврдио је Срни да Саша Магазиновић, који је поднио оставку функцију предсједника страначког Главног одбора, остаје у СДП-у, али да слиједи поспремање у странци након анализе изборних резултата.
Саша Магазиновић (фото: sdp.ba) -
Саша Магазиновић (фото: sdp.ba)

- Будући да сам још у фази опоравка разговарали смо телефоном. Објаснио је да је то његов лични чин, да оставка није усмјерена против било кога, да нема друге позадине, те да остаје на располагању СДП-у у пуном капацитету и знању да се договоримо о његовом будућем ангажману - рекао је Никшић.

Он је истакао да Магазиновић политичким искуством може још много дати и да треба да буде дио тима СДП-а.

- Нама предстоје активности у вези са изборима у Мостару, припрема анализе локалних избора, реконструкције кантоналних влада, а очито и поспремање у самом СДП-у, које је неминовност након анализе резултата локалних избора и рада организација - навео је Никшић.

Магазиновић је поднио е оставку на функцију предсједника Главног одбора СДП-а након хапшења члана ове странке у Сребреници осумњиченог за повреду бирачког права.

Он је рекао да оставку на ову функцију подноси због моралне одговорности и да ће наставити да даје допринос СДП-у једнаким интензитетом, као и до сада.

Предсједништво СДП-а БиХ распустило је јуче Општинску организацију ове странке у Сребреници и искључило из партије предсједника ове организације Бегу Бектића.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су јуче Бектића и још двије особе због сумње да су починили кривична дјела фалсификовање исправе, недозвољено кориштење личних података и повреду бирачког права.