latinica  ћирилица
02/12/2020 |  13:02 ⇒ 14:54 | Аутор: sputniknews.com

Кривокапић представља програм и чланове свог кабинета

Мандатар за састав нове владе Црне Горе Здравко Кривокапић подноси експозе и представља чланове свог кабинета. Седници Скупштине присуствује и председник Црне Горе Мило Ђукановић.
Здравко Кривокапић - Фото: Screenshot/YouTube
Здравко КривокапићФото: Screenshot/YouTube

Кривокапић је честитао свим посланицима избор у новом сазиву Скупштине и подсетио да су сви имали прилике да виде експозе.

Престављање програма каснило је скоро сат времена због примедбе посланика Демократског фронта Небојше Медојевића који је тражио паузу.

Медојевић тражио паузу због примедби на експозе, Кривокапић поручио да ће влада бити изгласана
Пошто је председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић отворио седницу и усвојио дневни ред Медојевић је саопштио да се нису стекли услови да се расправља о предлогу програма владе.

Бечић је рекао да је било времена за интервенције, да је експозе достављен два дана пре почетка седнице.

- Колегијум смо имали био је представник ПзП (Покрета за промене). Остављено је да мандатар изнесе програм, а на нама да се изјаснимо и о програму и саставу владе. До овог тренутка Скупштина није добила примjедбе на експозе и не видим да би сjедница Колегијума нешто промијенила - рекао је Бечић.

Медојевић је тражио паузу јер има примедбе на експозе.

- Ако не желите да дате паузу, увешће се нови начин управљања парламентом који није добар - рекао је Медојевић.

Мандатар Здравко Кривокапић рекао је да "овај програм није могао да буде другачији".

- Они који немају податке немају право да се играју подацима. Да ли је ово семинарски рад то нека процjени неко други. Ово је оно што се у овом тренутку могло урадити - рекао је Кривокапић.

Поручио је да ће ова влада сигурно бити изгласана.

- Није мањинска већ влада народа. Тражили смо да не будемо критиковани, ако очекујете резултате онда нас. Орочите на шест мjесеци - рекао је Кривокапић и додао да ће Влада у фебруару направити програм рада за 2021. годину.

Посланик Марко Милачић позвао је да кандидати за министре дођу из Белог салона у пленарну салу и "да им ту каже ко шта има да им каже".

- Народ Црне Горе више не жели паузу. Овде нисмо ни због Милачића, Медојевића, ни због Ђукановића већ због грађана Црне Горе - рекао је Милачић.