latinica  ћирилица
02/12/2020 |  11:23 | Аутор: СРНА

У Војводини нова 1.842 заражена

У Војводини је у посљедња 24 часа забиљежено нових 1.842 случаја заразе вирусом корона, што је за 79 више него претходног дана, саопштио је покрајински Инстититут за јавно здравље.
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com) -
Клинички центар Војводина (фото:dijagonala.com)

Институт и данас као претходних дана епидемиолошку ситуацију оцјењује ванредном, са тенденцијом погорошања, због сталног пораста броја заражених у Војводини.

У саопштењу се наводи да је највећи број нових случајева забиљежен у Новом Саду, гдје их је 465, што је за седам мање него јуче.

- Епидемиолошка ситуација критична је у Панчеву, Зрењанину, Кикинди, Сомбору, Суботици и Сремској Митровици - истиче се у саопштењу.

Из Института наводе да је у овом тренутку укупан број регистрованих лица заражених вирусом корона у Војводини 28.559, али и процјењују да је укупан број далеко већи.

Иза Новог Сада са 9.203 инфицирана лица, по броју заражених у Војводини слиједе Панчево са више од 2.800, Зрењанин са више од 1.700, те Кикинда и Суботица са више од 1.000 забиљежених активних случајева вируса корона.

У саопштењу се наглашава да је здравствени систем Војводине у изузетно тешкој, готово критичној ситуацији због пораста броја обољелих од ковида 19.

- Запослени у војвођанском здравству из дана у дан улажу максималне напоре не би ли одржали функционисање пренапрегнутог система у Војводини - истичу из Института и апелују да се настави са неопходним стриктним спровођењем проглашених мјера контроле преношења болести.

Из Института моле грађане Војводине да се понашају одговорно и препоручују им, да се строго придржавају свих мјера предострожности и упутстава надлежних епидемиолошких служби.