latinica  ћирилица
02/12/2020 |  09:40 ⇒ 09:42 | Аутор: СРНА

Извјештај против директорке ЈУ због злоупотребе службеног положаја

Полицијска управа Зворник поднијела је извјештај о почињеном кривичном дјелу Окружном јавном тужилаштву у Бијељини против женске особе чији су иницијали М.С. из Сребренице због сумње да је, као директор једне јавне установе у овом мјесту, злоупотребом службеног положаја прибавила имовинску корист од 14.595 КМ.
Сребреница - Фото: РТРС
СребреницаФото: РТРС

У саопштењу Полицијске управе наводи се да је М.С. осумњичена да је у својству директора јавне установе у Сребреници од јуна 2017. до августа ове године искористила свој службени положај и овлаштење.

Она је, без одлука Управног одбора јавне установе наложила рачуноводственој служби да јој врше обрачун нето плате увећан за одређени износ и за то увећање је бесправно примјењивала одлуку Управног одбора установе која је гласила на име другог лица, чиме је противправно прибавила имовинску корист од 14.595 КМ.

- М.С. се терети и да је у намјери да другоме нанесе штету или теже повриједи права другог, самоиницијативно промијенила рјешење о пријему у радни однос за једно лице и том приликом је под истим бројем и датумом измијенила садржај рјешења и као такво га потписала и овјерила службеним печатом јавне установе - додаје се у саопштењу.