latinica  ћирилица
01/12/2020 |  15:25 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Наредних дана облачно и хладно, уз сусњежицу и мраз

У Републици Српској сутра се у већини крајева очекује облачно и хладно вријеме са мразем, у четвртак и петак, 3. и 4. децембра, киша и сусњежица, а у суботу, 5. децембра, обилнија киша, речено је Срни у Хидрометеоролошком заводу Српске.

Сутра се од запада преко југозапада до југа очекује облачно вријеме мјестимично са кишом, на планинама снијегом и леденом кишом, а од централних предјела на исток и сјевероисток претежно облачно и суво.

Минимална јутарња температура ваздуха износиће од минус четири до нула, на планинама око минус осам степени Целзијусових, а највиша дневна од нула до пет, на крајњем западу и планинама тог региона до минус два, а на југу Херцеговине до 10 степени Целзијусових.

У четвртак ће током ноћи и ујутру у већини крајева бити облачно, од сјеверозапада ка централним и јужним предјелима уз услове за слабу кишу, која ће се мјестимично ледити при тлу, на планинама и вишим предјелима уз умјерен мраз, а током дана и увече облачно са кишом у већини крајева,

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус три до нула, а највиша дневна од један до пет, на југу Херцеговине до девет степени Целзијусових.

Током ноћи и ујутру у петак у већини крајева биће облачно, од сјеверозапада ка централним и јужним предјелима уз услове за слабу кишу која може прећи у сусњежицу, док ће током дана бити облачно са кишом, а послије подне смањење падавина и постепено разведравање, осим у јужним крајевима.

Минимална јутарња температура ваздуха износиће од један до пет, а највиша дневна од четири до 10, на сјевероистоку и до 12 степени целзијусових.

У суботу ће током дана преовладавати облачно са кишом у већини западних, југозападних и јужних предјела, а биће и обилније кише, те је на југу могућа и грмљавина.

Послије подне област са падавинама шири се на централне и источне предјеле, а затим на сјевероисток.

Очекују се и јаче падавине, увече уз пад температуре и снијег на планинама.

Највиша температура ваздуха биће од пет до 10, а на сјеверу и сјевероистоку до 12 степени Целзијусових.