latinica  ћирилица
30/11/2020 |  18:02 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Међу приоритетима и измјена Закона о слободи вјероисповијести

Нова црногорска влада посебан приоритет ће посветити измјенама и допунама Закона о слободи вјероисповијести како би исправила неправду и штету коју постојећи закон доноси грађанима и вјерским заједницама, истакао је мандатар Здравко Кривокапић.
Здравко Кривокапић - Фото: Facebook
Здравко КривокапићФото: Facebook

Он је најавио да ће сви "дискриминаторни закони који су креирани са циљем остваривања партијских интереса, а на штету грађана и вјерских заједница бити преиспитани, измијењени и допуњени, док ће њихове штетне одредбе, које дијеле биће и свађају грађане Црне Горе, бити уклоњене".

У експозеу, који ће представити парламенту у сриједу, 2. децембра, Кривокапић наводи да ће се нова влада залагати за правду и равноправност свих грађана, без обзира на њихово имовно стање или увјерења било да су она вјерска, национална или политичка, те оријентације и опредјељења.

Кривокапић је најавио да ће се нова влада залагати за његовање добросусједских односа са државама окружења и искрено пријатељство са свим земљама.

Осим тога, Кривокапић је најавио доношење низа нових системских закона, почев од приоритетних закона о поријеклу имовине, о лустрацији, Влади, закона о Скупштини, планирању простора и изградњи објекат.

Кривокапић наводи да ће бити урађена ревизија и преиспитивање свих концесионих уговора, те донијета декларација о трајној забрани изградње малих хидроелектрана на црногорским водотоцима, као и измјена Закона о енергетици.

Он је истакао да ће нова влада у први план поставити економију, борбу против вируса корона и истинску владавину права, чиме ће направити заокрет од досадашње политике и окренути се просперитету и бољитку Црне Горе.

Кривокапић је у експозеу објавио персонални састав нове црногорске владе, која ће имати 12 министарстава и једног потпредсједника, а ријеч је о лидеру Грађанског покрета УРА Дритану Абазовићу.

Сједница црногорског парламента, на којој ће Кривокапић образложити програм и персонални састав нове Владе, биће одржана у сриједу, 2. децембра.