latinica  ћирилица
30/11/2020 |  13:58 ⇒ 14:28 | Аутор: СРНА

Арлов: Захвалност Херцеговини за помоћ дјеци на Космету

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов уручио је данас захвалнице и књигу "Хумано срце Српске" градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу, те директорима основних и средњих школа из Требиња, Билеће, Љубиња и Невесиња у знак захвалности за хуманост Херцеговаца исказану у акцији овог одбора за помоћ дјеци на Космету.
Требиње, Милорад Арлов и Мирко Ћурић - Фото: СРНА
Требиње, Милорад Арлов и Мирко ЋурићФото: СРНА

Захвалница је уручена и представницима "Електропривреде Републике Српске" и градског Одјељења за друштвене дјелатности.

Арлов је истакао да је Херцеговина увијек била хумана, наводећи да бројне школе и градови из ове регије учествују у акцији за помоћ у изградњи Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици, намијењеног за више од 130 дјеце и младих са сметњама у развоју са подручја Космета.

- Хвала Херцеговини, хвала дјеци од седам до 18 година која су и овим путем показала да имају осјећај према својим вршњацима на Космету и сигурно ће им то користити да буду добри људи. Косово и Метохија је наша икона, а ми Срби преко Дрине знамо каква је мука била овдје и ми их најбоље разумијемо. Зато се Република Српска са поносом помиње на Космету - рекао је Арлов.

Он је додао да је планирано да Дневни центар у Косовској Митровици буде завршен у што краћем року и замолио све градове и општине, као и школе, да учествују у хуманитарној акцији.

- Акција траје до 31. децембра, а за изградњу Дневног центра потребно нам је још нешто више од 50.000 евра. Урадили смо до сада много. До сада је уплаћено више од 200.000 евра за изградњу Центра површине 714 метара квадратних који ће бити и поклон Републике Српске - рекао је Арлов.

Вршилац дужности директора Основне школе "Свети Сава" у Билећи Људмила Милошевић захвалила је у име свих школа Арлову на поклонима и захвалницама, истакавши да је поносна што је и билећка школа учествовала у овој великој хуманитарној акцији, те што се одазвао велики број школа из Херцеговине.

- Код дјеце развијамо осјећај хуманости за друге, емпатију и поносна сам што учествујемо у свим хуманитарним акцијама - истакла је Милошевићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић захвалио је Арлову на поклонима, као и родитељима и дјеци из Требиња и Херцеговине који су учествовали у акцији.

- Град Требиње ће подржати и све остале акције у складу са могућностима, али је важно да сви грађани Требиња и Херцеговине учествују у овом и сличним пројектима - рекао је Ћурић.