latinica  ћирилица
29/11/2020 |  20:12 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Позовимо 1416 и помозимо Јелени Вуковић из Пала (ВИДЕО)

У финишу смо још једне хуманитарне акције - до краја овог мјесеца позивом на хуманитарни број 1416 још можемо помоћи 32-годишњој Јелени Вуковић из Пала! Од друге године живота Јелена се бори са епилепсијом, а све учесталији напади угрожавају јој живот. За њено даље лијечење на КЦ у Београду потребно је најмање 20 хиљада евра.
Хуманитарни број за Јелену Вуковић из Пала -
Хуманитарни број за Јелену Вуковић из Пала

Терапије лијековима нису више дјелотворне, напротив исцрпљује Јелену, атакују и на здрав организам, а епилептични напади све су учесталији.

- Све је теже и теже, не могу нормално ни ходати...Захвалила бих свим добрим људима који могу да ми помогну - апеловала је Јелена.

Стрепили смо и током кратког разговора да Јелени не буде лоше, јер напади немају предзнаке па и најмање узбуђење, чак и сваки покрет, пријетња је за њен живот. Болест неће ишчезнути, али хируршка интервенција на неурологији КЦ Србије може помоћи да се Јелена осјећа сигурније.

- Једина могућност да она оздрави, да залијечимо ово њено стањеје је уградња вагус стимулатора. Три године чекамо на операцију, јер постоји листа чекања. Она је тренутно на првом мјесту, и операција ће се обавити чим се средства обезбиједе - каже Јеленин брат Бојан Вуковић.

Средства су за породицу недостижна. Брат је хранитељ властите породице, а у скромном дому у паљанском предграђу очева плата једини је приход.

Ускраћено здравље, школовање, дружење, радости живота. Три деценије борбе исцрпиле су Јелену, али наду да ће се осјећати сигурније и боље пружила су јој нова достигнућа у медицини.

Позoвимо 1416, за Јеленино боље сутра!