latinica  ћирилица
28/11/2020 |  14:48 ⇒ 20:28 | Аутор: СРНА

У недјељу облачно и хладно

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује облачно и хладно вријеме, а постојаће и услови за слабије падавине.

Ујутро ће у свим крајевима бити претежно облачно, слабија киша могућа је на западу и сјеверозападу, а слаб мраз на планинама и у вишим предјелима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Крајем дана ће у низинама бити услова да слабу кишу понегдје, док је у вишим централним и источним крајевима могуће и провијавање сусњежице.

Дуваће слаб вјетар, претежно сјеверних смјерова.

Јутарња температура ваздуха од минус један до пет, на планинама од минус четири, а највиша дневна од један до шест, на југу Херцеговине до 13 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у већини крајева данас преовладава магловито и хладно вријеме, једино је на југозападу и у Херцеговини било ведро и сунчано.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Рудо нула, Вишеград, Нови Град, Бјелашница, Сански Мост и Фоча један, Бањалука, Бијељина, Приједор, Бихаћ, Градачац, Тузла и Србац два, Добој и Сребреница три, Рибник и Бугојно четири, Зеница пет, Сарајево шест, Мраковица и Чемерно седам, Мркоњић Град и Шипово осам, Гацко, Ливно и Калиновик 10, Билећа, Соколац и Хан Пијесак 11, Мостар 12, Требиње и Неум 13, Широки Бријег 14 и Груде 15 степени Целзијусових.