latinica  ћирилица
27/11/2020 |  16:30 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Бесплатно скијање за здравствене раднике

Запослени у Болници "Србија" у Источном Сарајеву и Дому здравља Пале моћи ће током зимске сезоне да бесплатно скијају у ски-центру "Равна планина", што је вид подршке за огроман допринос који свакодневно дају у борби против вируса корона.
Пале - почео други "ФИС трофеј Равна планина" - Фото: СРНА
Пале - почео други "ФИС трофеј Равна планина"Фото: СРНА

Директор компаније "Мајнекс" са Пала Вељко Голијанин потписао је данас са помоћником директора за немедицинска питања Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Драганом Шкрбом и директором паљанског Дома здравља Иваном Шарацем споразум с циљем реализације пројекта бесплатног скијања за запослене раднике ових здравствених установа у ски-центру "Равна планина".

Шкрба је захвалио у име радника Болнице "Србија", оцијенивши да је то диван гест Голијанина који је препознао велику жртву, енергију и рад здравствених радника у тешким условима које изискује епидемија.

Шарац је рекао новинарима да здравствени сектор у тешким временима даје све од себе у борби за људске животе, те да су здравствени радници преоптерећени и на измаку снаге.

- Скијалиште `Равна планина` треба да их опусти у данима када не раде опусти. Радници треба себи да дају одушка, јер то заслужују - истиче Шарац.

Потисивању споразума присуствовао је и начелник општине Пале Бошко Југовић и помоћник директора за медицинска питања у Болници "Србија" Ђорђе Пејић.

Југовић рекао да се овим показује сензибилитет за здравствене раднике који су дали и даваће несебичан допринос у борби против вируса корона.

- Ово је лијеп гест власника скијалишта Голијанина који је обезбиједио бесплатно скијање током зимске сезоне. Створиће се услови да здравствени радници уживају у дивном амбијенту скијалишта, али и да се одморе - рекао је Југовић.

Он је додао да општинска управа даје пуну подршку и да је ту за све што буде требало.