latinica  ћирилица
25/11/2020 |  20:21 ⇒ 20:23 | Аутор: СРНА

Заједно и солидарно за нулту толеранцију према насиљу над женама

Удружење грађана "Отахарин" и Удружење жена "Ромкиња" обиљежили су Међународни дана борбе против насиља над женама и званични почетак Међународне кампање 16 дана активизма.
Отахарин - Фото: РТРС
ОтахаринФото: РТРС

- Иако је пандемија ковид 19 значајано утицала на активности које се традиционалано спроводе у оквиру кампање 16 дана активизма, желимо да искорстимо прилику и могућности да још једном позовемо све суграђане и суграђанке да нам се придруже у борби против родно заснованог насиља и да дају свој допринос за живот без насиља свих жена у нашем друштву - наводи се на сајту Удружења грађана "Отахарин".

Активисткиње Удружења жена "Ромкиња" и Удужења грађана "Отахарин" су, у циљу подизања свијести чланова ромске заједнице и свих осталих суграђана и суграђанки о неопходности борбе против насиља над женама, организовали дефиле са видно истакнутим порукама које позивају на поштовање права жена, родну равноправност и нулту толеранцију према насиљу над женама.

- Кампању 16 дана активизма наставићемо тако што ћемо организовати пригодне догађаје и дистрибуцију информативно-едукативних материјала - наводи се на сајту "Отахарина".