latinica  ћирилица
25/11/2020 |  17:31 ⇒ 17:32 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Стигло ново санитетско возило, набављено од донације Србије

У Дом здравља "Др Јован Рашковић" у Мркоњић Граду стигло је ново санитетско возило вриједности 90.000 КМ, а средства за његову набавку су обезбијеђена из донације Владе Србије.
Мркоњић Град: Донација санитетског возила - Фото: СРНА
Мркоњић Град: Донација санитетског возилаФото: СРНА

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић рекла је новинарима да се нада да ће ово возило унаприједити рад Дома здравља.

- Срећни смо што смо успјели да реализујемо први од пројеката од средстава која смо добили од Владе Србије. Општина врши надзор над реализацијом свих договорених пројеката - истакла је Аничићева.

Она је подсјетила да је Влада Србије за ову општину издвојила 400.000 евра, од чега ће 300.000 евра ићи за Средњошколски центар, а 100.000 евра за Дом здравља.

- Дом здравља је набавио возило, а од преосталих средстава набавиће потребну медицинску опрему. У Средњошколском центру биће извршена потпуна унутрашња реконструкција и биће набављена савремена опрема за машинску радионицу - навела је Аничићева.

Директор мркоњићког Дома здравља Радивој Ерак рекао је да је ново санитетско возило, које је набављено од бањалучке фирме "Верано моторс", изузетно квалитетно, те да је урађено по свим стандардима и нормативима.

- Остала средства ћемо утрошити за додигитализацију мамографа и набавку једног хематолошког бројача за лабораторију, а настојаћемо да купимо и једну стоматолошку столицу - рекао је Ерак.

Ерак је захвалио Влади Србије, али и Аничићевој, која је кандидовала њихове пројекте.