latinica  ћирилица
25/11/2020 |  16:35 ⇒ 18:13 | Аутор: СРНА

У Загорју преминуло осморо, болница у Забоку попуњена

У Крапинско-загорској жупанији током посљедња 24 часа потврђено је 167 заражених вирусом корона, осам особа је умрло, а капацитети у болници у Забоку попуњени су, те се и у Крапинским Топлицама припрема ковид одјељење које ће моћи да прима средње тешке пацијенте.
Вирус корона - лабораторија - Фото: СРНА
Вирус корона - лабораторијаФото: СРНА

Начелник Жупанијског штаба цивилне заштите Анђелко Ферек Јамбрек рекао је данас на конференцији за новинаре да је тестирано 517 особа, за које се чека још стотињак резултата, док је умрло осам особа позитивних на вирус корона, опоравило се 88, а 1.463 особе су у самоизолацији.

- Оно због чега нам дан није добар и зашто је ситуација озбиљна и алармантна јесте да на данашњи дан у болници имамо 78 пацијената, а 12 њих је на респиратору - рекао је Јамбрек и додао да су 34 пацијента смјештена на ковид одјељење у Специјалној болници за медицинску рехабилитацију Стубичке Топлице.

Он је навео да је у школама Крапинско-загорске жупаније стање стабилно.

- Позитивно је 36 ученика у 22 школе, а 817 их је у самоизолацији, 24 разреда су у самоизолацији, а девет их ради онлајн. Позитивно је и 18 радника у школама, а 36 их је у самоизолацији - навео је Јамбрек.

Жупан Жељко Колар рекао је да су капацитети готово попуњени јер је у болници 78 болесника, а службено имају 75 кревета, преносе хрватски медији.

- Дао сам налог и Специјалној болници Крапинске Топлице да се припреми ковид одјељење које ће моћи да прима средње тешке пацијенте - рекао је жупан и додао да ће тешки пацијенти бити примани у Општу болницу у Забоку, а лакши на ковид одјељење у Стубичким Топлицама, гдје се капацитет може повећати за још 30 кревета.