latinica  ћирилица
25/11/2020 |  15:08 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Цицовић: Подршка одбору за помоћ Косову и Метохији

Представништво Републике Српске у Србији подржаће и будуће хуманитарне активности бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији, који, предвођен Милорадом Арловим, већ 13 година ради изузетно важан и хуман посао, рекао је данас шеф Представништва Српске у Србији Млађен Цицовић.
Млађен Цицовић и Милорад Арлов - Фото: СРНА
Млађен Цицовић и Милорад АрловФото: СРНА

- Осим хуманитарног посла и активности на помоћи нашем народу на Косову и Метохији, они изузетно квалитетно раде и на повезивању нашег народа из Републике Српске са нашим народом на Косову и Метохији. Ми у Представништву мислимо да је то од посебног значаја јер доприноси и очувању националног идентитета - рекао је Цицовић новинарима.

Он је захвалио Арлову, који је Представништву поклонио одређени број примјерака књиге под називом "Хумано срце Српске", аутора Славка Басаре, која је данас представљена у Београду.

- Откупићемо и одређени број примерака књиге у којој је сабрано све што је Одбор радио 13 година. И ми ћемо дати мали допринос свему што следи у њиховим активностима - истакао је Цицовић.

Арлов је захвалио и Представништву и Цицовићу за пријем и подршку.

- Захваљујем и што је међу првима рекао да ће откупити један број књига, а новац ће ићи у хуманитарне сврхе за Косово и Метохију - рекао је Арлов.

Нагласио је да то само показује колика је хуманост Репyблике Српске, те истакао да ће Одбор, који предводи, наставити да ради и у вријеме вируса корона.

Књига "Хумано срце Српске", чији је аутор Славко Басара, говори о садашњости тешког живота Срба на Космету и досадашњим напорима и дјелима Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке на помоћи српском народу који живи на том простору.

Штампање ове књиге помогли су предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и Издавачко предузеће "Рад" из Београда.

Велики дио средстава од продаје сваког примјерка књиге биће намијењен за дјецу и младе са Косова и Метохије и довршетак градње Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар " у Косовској Митровици, за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

Центар гради Одбор за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке.