latinica  ћирилица
25/11/2020 |  14:11 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

"Поносна картица" за породице са троје и више дјеце у Бијељини

Град Бијељина и Фондација "За живот" потписали су данас споразум о сарадњи и уговор којим ће бити финансиран пројекат "Поносна картица - цијена минус за три плус".
Град Бијељина и Фондација "За живот" потписали споразум за пројекат "Поносне картице" - Фото: СРНА
Град Бијељина и Фондација "За живот" потписали споразум за пројекат "Поносне картице"Фото: СРНА

Циљ пројекта је помоћ породицама са троје или више дјеце тако што ће, користећи ову картицу, остваривати попусте приликом куповине код привредних субјеката који учествују у овом пројекту.

Шеф одсјека у Одјељењу за друштвене дјелатности Љубица Млађеновић новинарима је рекла да је неопходна већа помоћ породицама са троје или више дјеце у Бијељини, посебно у вријеме празника, када се потрошња у свим породицама углавном увећава.

Борис Тубић, предсједник Фондације "За живот" и менаџер пројекта "Поносна картица - цијена минус за три плус", нагласио је да овај пројекат није само финансијска помоћ породицама са троје или више дјеце, већ је то и друштвено признање родитељима који су заслужни чланови нашег друштва.

Он је приликом потписивања споразума додао и да су у основи овог пројекта друштвене и личне врлине попут хуманости, друштвене одговорности и родитељске љубави.

У овом пројекту, за сада, учествује 13 компанија које имају сједиште или представништво у Бијељини, а учесници позивају и друге привредне субјекте да прикључењем овом пројекту покажу друштвену одговорност и хуманост.

Посебно је апеловано на спортске раднике и клубове да учешћем обезбиједе што боље услове за здрав развој великог броја дјеце.

Пројекат "Поносна картица - цијена минус за три плус" реализује се у Републици Српској од средине ове године и у њему за сада учествује неколико локалних заједница и око 50 компанија.

Овај пројекат се у Србији спроводи већ три године и у њему, осим Фондације "За живот" и локалних заједница, учествује и око 2.500 компанија и 38.000 породица.

Право на "поносну картицу", која ће гласити на име мајке, имају све породице са троје или више дјеце, од којих је најмање једно малољетно, са боравиштем на подручју града Бијељине.

Градска управа Бијељина ће са 7.800 КМ финансирати израду картица и пружиће сву потребну техничку помоћ заинтересованим породицама.

Породице се за "поносну картицу" могу пријављивати већ од сутра, а сву потребну помоћ и информације могу добити у канцеларији службеника за породичну и дјечију заштиту, која се налази у згради Градске управе под бројем 49.