latinica  ћирилица
25/11/2020 |  12:51 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Лукач: Липа никада није ни требало да буде камп (ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је да у повратничком српском селу Липа код Бихаћа никада није ни требало да буде мигранстки камп, те да га треба распустити.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Коментаришући најаве градње мигрантског кампа у Живиницама, чиме би требало да буде растерећем камп у селу Липа, Лукач је навео да до сада тамо није било инцидената због великог броја полицајаца.

- Камп угрожава наше повратнике, јер имате огроман број непознатих људи који се крећу око њихових кућа и имања, што никако није пријатна ситуација. Свакако да тај камп треба растеретити и на крају га потпуно распустити - рекао је Лукач.

Лукач је поновио да је став Владе да на територији Републике Српске неће бити кампова за мигранте.

- Ми ћемо мигрантима који се крећу кроз нашу територију помоћи ако им је потребно нешто у здравственом и хуманитарном смислу, што смо и до сада радили, али, нисмо спремни да правимо кампове који би на неки начин могли да угрозе нашу заједницу - поручио је Лукач.

Глас Српске пише да би нови привремени прихватни центар за илегалне мигранте могао да буде формиран на територији општине Живинице, што би довело до растерећења на локацији Липа у Унско-санском кантону или чак до стављања катанца на тај камп у српском селу које се налази између Бихаћа и Босанског Петровца.