latinica  ћирилица
25/11/2020 |  09:05 ⇒ 09:17 | Аутор: РТРС

Седмица италијанске кухиње у БиХ доноси занимљиве награде (ВИДЕО)

У БиХ је у току Седмица италијанске кухиње у организацији Амбасаде Италије, у сарадњи са Институтом за спољну трговину и Регионалним савезом кувара Калабрије, која ће трајати до 29. новембра.
Седмица италијанске кухиње (@italyinbih) - Фото: Тwitter
Седмица италијанске кухиње (@italyinbih)Фото: Тwitter

У времену пандемије, када су контакти и посјете смањени, сви љубитељи кувања у прилици су да у сигурности кућног окружења упознају италијанску културу хране, посебно јужне Италије.

Амбасада организује низ онлајн лекција у којима домаћи професионални кувари припремају позната јела и разговарају путем видео везе са калабријским куварима.

С друге стране, италијански кувари кувају јела типична за регију Калабрија.

- Све је у знаку медитеранске прехране као здравог начина живота, с много нових карактеристика и без излагања ризицима - поручили су из италијанске Амбасаде.

Додаје се да Седмицу италијанске кухиње у БиХ карактерише богат програм емисија, посебни јеловници, вебинари и квизови.

Амбасадор Никола Минаси говорио је у Јутарњем програму наше телевизије о програму, реализацији овог пројекта, препознатљивости италијанске кухиње, јелима нашег поднебља, али и о занимљивим наградама за пратиоце на друштвеним мрежама.

Све информације о Седмици италијанске кухиње можете пронаћи и на интернет страници Амбасаде, те налозима на друштвеним мрежама - ФејсбукТвитер и Инстаграм.