latinica  ћирилица
24/11/2020 |  18:41 ⇒ 18:43 | Аутор: СРНА

Нема сазнања да је Абазовићу угрожена безбједност

Црногорска полиција нема сазнања да је лидеру Грађанског покрета УРА Дритану Абазовићу угрожена безбједност, а ни Агенција за националну безбједност не располаже подацима који на то указују.
Полиција Црне Горе - Фото: илустрација
Полиција Црне ГореФото: илустрација

Из Грађанског покрета УРА данас су саопштили да један регионални криминални клан жели да угрози живот Абазовића и да ће челници сектора безбједности сносити директну одговорност уколико се њему или његовој породици нешто деси.

Из црногорске Управе полиције наводе да спроводе опсежне провјере с циљем утврђивања чињеница са којима су упознати од представника медија и јавних иступа појединаца.

- Сходно законским процедурама, Абазовић и сви који посједују било какве информације о његовој угрожености имају могућност да обавијесте надлежне државне органе о евентуалним сазнањима - наводи се у саопштењу.

Из Управе истичу да, на основу прикупљених података Агенције за националну безбједност, те Сектора криминалистичке полиције и центара безбједности Подгорица и Бар, ништа не указује да је Абазовићу угрожена безбједност.

Ове безбједносне процјене угрожености Абазовића и његове имовине урађене су на захтјев Сектора за обезбјеђење личности и објеката Агенције за националну безбједност.

Из Управе полиције додају да ће надлежне безбједносне службе наставити са прикупљањем свих података и сазнања која се тичу безбједности Абазовића.

- Уколико се током предузимања полицијских мјера и радњи дође до основа сумње да је Абазовићу угрожена безбједност од било ког лица, неодложно ће о свему бити упознат надлежни државни тужилац, а полицијски службеници ће спровести континуиране активности с циљу заштите живота и имовине оштећеног - наводе из Управе полиције.