latinica  ћирилица
24/11/2020 |  13:36 ⇒ 13:47 | Аутор: СРНА

Средњошколци поклонили визире Дому здравља у Приједору

Машинска школа Приједор даровала је данас приједорском Дому здравља визире које су њени ученици и професори израдили на три-де штампачима у школи.
Средњошколци поклонили визире Дому здравља у Приједору - Фото: СРНА
Средњошколци поклонили визире Дому здравља у ПриједоруФото: СРНА

Директор Машинске школе Приједор Дијана Шобот рекла је да су ученици и професори одмах по добијању три-де принтера од њемачког ГИЗ-а заједно кренули у израду визира са намјером да их поклоне здравственим радницима и тако допринесу борби против вируса корона.

- Желим да захвалим и колеги професору Слободану Ивковићу који је заједно са том дјецом радио и послије радног времена и суботом и недјељом, јер израда овог визира траје шест часова. Они су овдје дали свој максимум како би направили ових 28 визира које смо данас поклонили. Ови млади људи ће и даље наставити да раде визире и да их поклањају здравственим установама и свима којима су потребни - рекла је Шоботова новинарима у Приједору.

Професор машинске групе предмета Слободан Ивковић захвалио је за помоћ фирмама "Колектор" и "Полис" од којих су добили фолије, односно моделе за штампу.

- Наш допринос у школи је било подешавање три-де принтера да добијемо квалитетне моделе и надам се да смо у томе успјели. Ми добијамо доста опреме коју треба увести у наставу - рекао је Ивковић.

Директор Дома здравља Приједор Славица Поповић поздравила је активност школе и уложени труд и рад.

- Ови визири биће подијељени нашем медицинском особљу које је свакодневно изложено опасности у току рада. Надам се да ћемо и даље сарађивати и да ћемо изнаћи финансијска средства којима ћемо помоћи ученицима ове школе да раде на изради ових визира. Они су паметни, талентовани и вриједни и надам се да ће успјети реализовати и неке друге пројекте - поручила је Поповићева.