latinica  ћирилица
24/11/2020 |  13:29 ⇒ 13:38 | Аутор: СРНА

Пет бицикала штићеницима Дома "Рада Врањешевић"

Представници Бициклистичког савеза Републике Српске уручили су данас пет дјечијих бицикала за штићенике Дома за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић" у Бањалуци.
Бициклистички савез - Дом Рада Врањешевић - Фото: СРНА
Бициклистички савез - Дом Рада ВрањешевићФото: СРНА

Предсједник Савеза Владимир Куваља изразио је наду да ће овај поклон допринијети да се малишани у Дому боље упознају за овим спортом, те да се заинтересују за њега.

- Кад смо били дјеца, свима нам је најљепши поклон био бицикл, те ми је драго што сам у прилици да ове малишане, који су ускраћени за родитељску љубав, обрадујем на овај начин - рекао је Куваља.

Он је појаснио да већ традиционално Савез након завршетка Међународне бициклистичке трке Београд–Бањалука поклања овај вриједан поклон малишанима из различитих установа и удружења.

- Прошле године смо бицикле поклонили дјеци палих бораца у Требињу, јер желимо да подстичемо да дјеца од малих ногу користе бицикл за превозно средство и на тај начин популаришемо здрав начин живота и бициклизам као спорт - рекао је Куваља.

Директор Дома "Рада Врањешевић" Владимир Кајкут захвалио је Савезу за донацију, те истакао да је ово наставак добре сарадње.

- Ријеч је о пет бицикала за дјецу основношколског узраста, којима су се малишани већ унапријед обрадовали, јер воле да се баве спортским активностима кад год имају прилику за то - рекао је Кајкут.

Он је додао да је циљ да се дјеци омогући да су што више спортски активна, те изразио наду да ће и бициклизам бити један од заступљенијих спортова међу малишанима.