latinica  ћирилица
24/11/2020 |  09:22 ⇒ 09:24 | Аутор: СРНА

Стиже 150 контејнера за нова мигрантска насеља

Министарство безбједности у Савјету министара, са министром Селмом Цикотићем на челу, умјесто најављених депортација, ради на отварању нових мигрантских насеља у које би требало да у 150 контејнера буде смјештено око 3.000 миграната, пише Дневни аваз.
Мигранти -
Мигранти

Цикотић припрема постављање 150 контејнера, донираних из Аустрије, који ће, након допремања у БиХ, бити подијељени у сарадњи са Међународном организацијом за миграције, пише лист.

У један контејнер требало би да буде смјештено 20 миграната.

Директор Службе за послове са странцима БиХ Слободан Ујић, који се налазио у изолацији, рекао је да га нико званично није ни обавијестио нити контактирао у вези са пројектом постављања нових мигрантских насеља у Сарајевском и Тузланском кантону.

Савјетник директора Граничне полиције БиХ Свевлад Хофман навео је да се на реализацију потписаног споразума о реадмисији држављана између БиХ и Пакистана може чекати и до годину, јер све зависи од политичке воље Предсједништва БиХ, с једне, и пакистанског предсједника, с друге стране, који су надлежни за ратификацију тог споразума.