latinica  ћирилица
23/11/2020 |  12:06 ⇒ 12:40 | Аутор: РТРС

Зворник: Учионице у ТШЦ добиле мултимедијалну опрему (ВИДЕО)

Захваљујући бројним пројектима и великим улагањима у посљедњих неколико година, услови за рад у зворничком Техничком школском центру су значајно побољшани. Паузе проузроковане спровођењем превентивних мјера због актуелне епидемиолошке ситуације, омогућиле су да ова школа осавремени рад и учионице опреми мултимедијалном опремом. Рачунари и пројектори требало би да олакшају и убразају наставни процес.
ТШЦ Зворник  (Фото:zvornicki.ba) -
ТШЦ Зворник (Фото:zvornicki.ba)

Све учионице добиле су мултимедијалну опрему, односно пројектор и најмање један рачунар. Циљ надлежних је да унаприједе и модернизују наставни рад и процес у складу са модерним технолошким временом.

- У првом моменту смо се фокусирали на осаврамењавање учионица, тј. кабинета информатике, да би након тога кренули на убацивање пројектора и рачунара у све учионице које служе не само за практичну, односно наставу за програмирање и информатику, него и за опште образовне и стручно теоријске предмете - рекао је Горан Грујић, Техничког школског центра Зворник.

Савремена опрема и другачији приступ обрадовали су ученике, али и професоре који се надају ефикаснијем раду, нарочито у условима скраћене наставе, када часови трају 20 минута.

Вера Голић, професор српског језика, истиче да ова опрема много значи професорима стручних предмета.

- Ово је техничка школа и ту дјеца се и образују за техничка занимања, тако да је то један врло важан аспект нашег образовног система. Олакшава нам рад свакако - додала је Голићева.

Прије пар мјесеци уређена је и фасада на објекту Техничког школског центра, али и улаз и прилази школи, а надлежни се надају да ће ускоро бити замијењена и комплетна расвјета, што би требало омогућити додатне уштеде и смањити трошкове школе.