latinica  ћирилица
22/11/2020 |  09:40 ⇒ 20:05 | Аутор: СРНА

Од вечерас полицијски час, а ступају на снагу и нове мјере

На подручју Брчко дистрикта од вечерас на снагу ступају нове наредбе Кризног штаба и полицијски час који ће трајати наредних 15 дана.
Влада Брчко дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко дистриктаФото: РТРС

Полицијски час почиње у 22.00 часа и трајаће до 5.00 часова ујутро, а нове мјере обухватају обуставу рада школа,  кладионица, угоститељских објеката, јавног превоза, теретана и фитнес-центара, а уводи се посебан режим рада у Јавној здрваственој установи "Здравствени центар Брчко".

- Забрањују су сви облици јавног окупљања, укључујући и већа окупљања у приватним објектима. Рад у јавним установама ће бити организован тако да се избјегне присуство већег броја лица на радом мјесту. Ограничава се присуство на сахрана и џеназама до 30 лица - рекао је шеф Одјељења за здравство у Влади дистрикта Акиф Пезеровић.

Он је додао да је вјерским представницима преопоручено да вјерске обреде одржавају као што је то било у марту и априлу.

Очекује се да се уз придржавање свих мјера и наредби Кризног штаба епидемиолошка ситуација у дистрикту побољша у наредних 20 до 30 дана.

Полиција дистрикта је обавијестила све привредне субјекте да мејлом доставе спискове радника који су ангажовани за рад у ноћној смјени, односно који се морају кретати током полицијског часа.

- Напомињемо да списак тих радника мора потписати овлаштено лице, односно директор, и мора бити послат са службеног мејла на мејл адресу полиције okc@policijabdbih.gov.ba - навели су из полиција.

Из Полиције су напоменули да ће се саобраћај на релацији Бијељина-Брчко Бањалука за вријеме полоцијског часа одвијати обилазницом.