latinica  ћирилица
21/11/2020 |  18:57 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

МУП Српске обиљежио крсну славу Аранђеловдан (ФОТО/ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обиљежило је своју крсну славу - Светог Архангела Михаила. Служен је парастос за све погинуле припаднике МУП-а и положени су вијенци на споменик полицајцима који су погинули у Одбрамбено-отаџбинском рату.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

За 782 припадника МУП-а погинула у Одбрамбено-отаџбинском рату служена је литургија и положени вијенци.

Због епидемиолошке ситуације слава МУП-а обиљежена скромније у односу на прошле године.

- Ове године то прослављамо на један скроман начин с обзиром на пандемију и на све ово што се дешава и у Републици Српској, али и широм свијета. Надамо се да ћемо сљедеће године, како смо то навикли свих протеклих, да обиљежимо нашу славу како доликује - рекао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова у Влади Републике Српске.

Осим редовних послова и борбе против организованог криминала, припадници Министарства унутрашњих послова радили су и прилагодили се условима рада у времену пандемије вируса корона.

- Настављамо да радимо и испуњавамо све оне потребне послове поред редовних послова које полиција ради свакодневно. Мислим да одговарамо свим задацима који су пред нама постављени и сигурно ћемо и у будућем периоду тако радити - додао је Лукач.

Честитку министру унутрашњих послова Српске Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова поводом крсне славе - Светог Архангела Михаила упутили су и званичници Републике Српске.

МУП обиљежио славу

- Припадницима МУП-а, прије свега, честитам на професионалном и патриотском односу према овом часном, али одговорном и тешком занимању. Министарство унутрашњих послова, као стуб безбједности и чувар нашег поретка је гаранција да ће наши грађани живјети мирније и безбједније, а обавеза институција је да континуирано улаже у полицијске ресурсе и ствара потребне услове за њихов рад и функционисање - навела је Жељка Цвијановић, предсједница Републике Српске.

Милорад Додик, предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ изразио је жељу да МУП и у будућности ради професионално, реализује зацртане циљеве и ради на јачању, како би грађани били још безбједнији и сигурнији.

- Наша полиција је током свог постојања прошла кроз разна искушења, али упркос свему па чак и жељама многих за њеним укидањем, она је данас стасала у један од најпоузданијих и најснажнијих симбола Републике Српске. МУП Српске је сигурно једна од најбољих полицијских агнеција у региону - нагласио је Додик.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чуриловић у својој честитки рекао је да је Министарство унутрашњих послова гарант безбједности Српске.

Честику МУПУ-у упутио је и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија.