latinica  ћирилица
21/11/2020 |  14:03 ⇒ 14:15 | Аутор: СРНА

Захтјев ЦИК-у да се понове избори у Добоју

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић сматра да Централна изборна комисија БиХ због, како наводи, уочених изборних нерегуларности, треба да понови изборе у Добоју.
Ненад Нешић на конференцији за новинаре - Фото: СРНА
Ненад Нешић на конференцији за новинареФото: СРНА

- У Добоју имамо ситуацију да нашим политичким представницима, односно посматрачима, није дозвољено да учествују у изборном процесу и тиме је онемогућена регуларност изборног процеса и сам ток избора - рекао је Нешић у Добоју на конференцији за новинаре коју су организовали представници добојских градских одбора ПДП-а, СДС-а, ДНС-а и Народног покрета "Бањалука зове".

Потпредсједник Партије демократског прогреса Игор Црнадак навео је да у досадашњој изборној пракси није забиљежено да на десетинама бирачких мјеста поједини кандидати освајају сто одсто гласова.

Он је позвао ЦИК да изборе у Добоју понови.

Члан Главног одбора СДС-а Зоран Видић сматра да локални избори у Добоју нису, како каже, одраз воље грађана.

Представник Народног покрета "Бањалука зове" - Добој Мирослав Боројевић мишљељња је да се због, како каже, изборних махинација у цијели процес морају укључити истражни и правосудни органи.

ЦИК БиХ је на састанку одржаном у четвртак, 19.новембра, усвојила закључак о покретању поступка утврђивања повреда правила изборног процеса или изборних права на бирачким мјестима у изборној јединици Добој.

Представници добојских одбора ПДП-а, ДНС-а, СДС-а, Народног покрета "Бањалука зове" и СП-а у уторак, 17. новембра су, због, како наводе, уочених изборних неправилности, потписали заједнички захтјев о понављању локалних избора у овом граду, који су достављени ЦИК-у.