latinica  ћирилица
21/11/2020 |  08:53 | Аутор: СРНА

"МУП је чувар нашег поретка"

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку министру унутрашњих послова Српске Драгану Лукачу, директору Полиције Синиши Кострешевићу и свим припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ поводом крсне славе - Светог Архангела Михаила.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Припадницима МУП-а, прије свега, честитам на професионалном и патриотском односу према овом часном, али одговорном и тешком занимању. Министарство унутрашњих послова, као стуб безбједности и чувар нашег поретка и гаранција да ће наши грађани живјети мирније и безбједније, а обавеза институција је да континуирано улаже у полицијске ресурсе и ствара потребне услове за њихов рад и функционисање - истиче се у честитки.

Цвијановић је нагласила да су улога и ангажман припадника МУП-а изузетно значајани у времену када се Република Српска суочава са бројим изазовима, међу којима су мигрантска криза и борба у спречавању ширења епидемије вируса корона.

- Обиљежавање крсне славе прилика је да се са посебним поштовањем и захвалности подсјетимо на припадника полиције који су у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, бранећи право на слободу српског народа, дали своје животе или дијелове тијела. Увјерена да ћете и у будућности бити снажни чувари мира и стабилности, снага и понос Републике Српске, још једном вам честитам крсну славу - Светог Архангела Михаила - наводи се у честитки предсједнице Републике Српске.

Предсједница Српске је искрене честитке упутила у име грађана Републике Српске и у своје име.