latinica  ћирилица
20/11/2020 |  19:02 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

Водитељка гостовање Додика покушала претворити у ријалити шоу (ВИДЕО)

Гостовање српског члана Предсједништва БиХ, Молорада Додика синоћ на Н1 телевизији, изазвало је бројне коментаре на друштвеним мрежама, али не због одговора госта већ због понашања водитељке.

- На провокације и треба овако одговарати - један је од бројних коментара на друштвеним мрежама.

Ово је само један од многобројних коментара на синоћњу емисију Н1, која је из интервјуа претворена у ријалити програм.

Многи су на друштвеним мрежама примијетили да Милорад Додик није имао исти третман као, на примјер Драшко Станивуковић претходно вече.

- "Била је убијеђена да ће се прославити након вечерашњег интејвуа, међутим, једини дојам који је оставила је бескрајна мржња и потпуна недораслост саговорнику. Све вријеме није успјела сакрити мржњу која је узме да намргођена и у покушају презира". "Емела је учинила што нико до сад није". "Вечерас је већина Додика подржала у овом интервјуу". "У потпуности се слажем с тобом. Новинар се мора понашати професионално, макар му саговорник био Адолф Хитлер, новинарка се понашала као да је на неком вашару или у циркусу. Јадно за Н1 која претендује да буде топ ТВ. Није! " Нисам гледао, али ми је управо пријатељ који Додика мрзи рекао да Емели треба забранити рад или је пребацити у Задругу. Након тог коментара немам жељу погледати, све ми је јасно" - неки су од коментара на друштвеним мрежама.

Струка каже да професионални новинари и водитељи, према свим саговорницима треба да се понашају на исти начин, те да не смије повриједити достојанство својих саговорника, што је поручио и Љубомир Зубер, професор доктор комуниколог.

Емисија је завршена након што је неколико пута узастопно поновио исту реченицу, чиме је поручио да на такав начин више неће разговарати. Остали медији остали су ускраћени чак и за цитат, јер гост у интервјуу готово ниједну реченицу није успио да заврши.