latinica  ћирилица
20/11/2020 |  09:04 ⇒ 09:06 | Аутор: Б92

Богдан у центру пажње - НБА покренуо истрагу!

Челни људи НБА лиге покренули су истрагу због пропалог договора између Сакрамента и Милвокија у којем је у центру пажње био Богдан Богдановић.

Претходних дана сви свјетски медији пренијели су вест како је Богдановић путем "sign and tradе" послат у франшизу из Висконсина.

Међутим, како је Богдановић ограничено слободан кошаркаш, он са Сакраментом, али и са другим тимовима, може да преговара тек када крене прелазни рок.

До тада је строго забрањено и, прије свега, кажњиво да тимови ступе у контакт са играчима.

Како је "sign and tradе" договорен прије неколико дана, а прелазни рок креће у петак 20. новембра, у четвртак се појавила информација како Богдановић не жели у Милвоки и како ни у једном тренутку није имао контакт са том франшизом.

Очекивано, тимови се "перу" јер не желе да буду кажњени, међутим НБА лига је очекивано покренула истрагу јер је "тамперинг", односно преговори са кошаркашима прије почетка прелазног тока, забрањено.

""Sign and tradе" значи да би Богдановић потписао уговор са Сакраментом, али би онда аутоматски био послат у Милвоки за Донтеа Дивинченца, Ерсана Иљасову и Ди Џеј Вилсона.

Проблем је што Богдан није смио да потпише никакав уговор прије петка, тимови нису смјели званично са њим да преговарају и видећемо који ће бити крајњи епилог.

Српски кошаркаш не би требало да буде кажњен, али би зато Кингси и Бакси могли да "настрадају".