latinica  ћирилица
17/11/2020 |  16:07 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Вучић: Економску снагу усмјерити на додатно јачање безбједности

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће јака и модерна Србија своју економску снагу усмјерити на додатно јачање безбједности својих грађана.
Вучић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске Србије - Фото: СРНА
Вучић уручио одликовања припадницима Министарства одбране и Војске СрбијеФото: СРНА

- Србија је способна да се носи са свим безбједносним изазовима. Од свег срца захваљујем, честитам и кажем - врло добро. Наш посао је да служимо Србији. Живјела Србија! - поручио је Вучић на уручењу одликовања десеторици припадника Министарства одбране и Војске Србије, која су им додијељена поводом Дана државности.

Обраћајући се добитницима одликовања, Вучић је нагласио да је сваки дан важан за њих јер у сваком тренутку морају да буду на бранику отаџбине - не бирајући вријеме и прилике, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Вучић је истакао да је Колубарска битка, према којој је и установљен Дан Копнене војске, најзначајнија битка између Војске Краљевине Србије и Аустроугарске у Првом свјетском рату, те симбол побједе Србије у том рату.

- Ви који сте данас награђени за вјерност и службу отаџбини достојни сте потомци наших славних војсковођа. У исто вријеме на вама је одговорност да будућа покољења српских војника успоставе моралну вертикалу са херојима Цера, Колубаре, Мораве и Кајмакчалана - истакао је Вучић.

Он је војницима посебно захвалио за улогу у борби за здравље нације у условима епидемије вируса корона.

За изузетне заслуге и постигнуте резултате у области одбране и безбједности Србије Златном медаљом за заслуге одликовани су генерал-мајори Младен Вуруна и Бојан Зрнић, пуковник Жељко Обрадовић и потпуковник Синиша Маринковић.

Златном медаљом за ревносну службу су, за заслуге и изузетне резултате показане у обављању дужности и задатака у области одбране и безбједности Србије, одликовани пуковници Ненад Бачкоња, Драган Станковић и Мићо Сувајац, потпуковник Радослав Арсенијевић, капетан фрегате Душко Жујовић и заставник прве класе Предраг Чеперковић.

Свечаности су присуствовали министар одбране Небојша Стефановић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић и командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић.