latinica  ћирилица
16/11/2020 |  17:33 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Прочитајте закључке након састанка ИК СНСД-а

Извршни комитет СНСД-а одржао је данас сједницу и донио 14 закључака.
Сједница Извршног комитета СНСД-а (фото: twitter.com/SNSDDodik) -
Сједница Извршног комитета СНСД-а (фото: twitter.com/SNSDDodik)

Прочитајте закључке:

1. - Извршни комитет СНСД констатује да су избори одржани у недјељу у условима тешких околности због пандемије вируса КОВИД 19.

2. - Извршни комитет СНСД поздравља демократско опредјељење грађана Српске.

3. - Извршни комитет СНСД сматра да резултати избора и гласови које је остварио СНСД у највећем броју локалних заједница обавезују да се настави дјеловање и политика економске стабилности, одржавања запослености и реализацијом развојних пројеката у цијелој Републици.

4. - Извршни комитет СНСД сматра великим успјехом чињеницу да смо остварили побједу у 42 локалне заједнице за позиције градоначелника и начелника, од укупно 63 града и општине у Републици Српској и констатује да је у односу на досадшњих 40 градова и општина остварена побједа у двије локалне заједнице више.

5. - Извршни комитет СНСД је разочаран резултатима за избор градоначелника Бањалуке и жали за резултатом за градоначелника Бијељине.

6. - Извршни комитет СНСД поздравља чињеницу да је остварена побједа у градовима Приједор, Добој, Градишка, Зворник, Источно Сарајево и Требиње.

7. - Извршни комитет СНСД поздравља повећање броја општина у ФБиХ у којим је побиједио СНСД, а то су Дрвар, Босанско Грахово и Гламоч.

8. - Извршни комитет СНСД констатује да резултати избора за одборнике у Скупштини Града у Бањалуци и Бијељини омогућавају формирање скупштинских већина на челу са СНСД-ом, које ће у складу са опредијељењем и подршком бирача коју смо добили водити одговорну политику у интересу свих грађана.

9. - Извршни комитет СНСД поздравља данашње формирање скупштинских већина у Бањалуци и Бијељини.

10. - Извршни комитет СНСД сматра неистинитом тенденцију појединих медија да изборни резултат СНСД-а прикажу као лош, с обзиром на то да је СНСД освојио већи број начелничких и градоначелничких мјеста у односу на прошле локалне изборе, као и убједљиво највећи број одборничких мјеста широм Српске.

11. - Извршни комитет СНСД констатује да избори у Републици Српској немају никакву повезницу са изборима у регији.

12. - Извршни комитет СНСД констатује да је избор градоначелника у Бањој Луци и Бијељини показао да није постојала потпуна опредијељеност свих странака у оквиру коалиције коју предводи СНСД да се подрже и кандидати за градоначелника.

13. - Извршни комитет СНСД сматра потребним да у свим локалним заједницама СНСД понуди коалиционим партнерима, гдје год је то могуће, формирање скупштинских већина уз учешће сваке странке појединачно у власти, сходно броју одборничких мандата.

14. - Извршни комитет СНСД је донио одлуку о раскиду коалиционе сарадње на свим нивоима са Социјалистичком партијом Српске.