latinica  ћирилица
15/11/2020 |  09:43 ⇒ 09:45 | Аутор: СРНА

"Интим џез фест" од 23. до 26. новембра

Трећи фестивал џез музике "Интим џез фест" биће одржан у Банском двору у Бањалуци од 23. до 26. новембра.
Бањалука: Бански двор - Фото: РТРС
Бањалука: Бански дворФото: РТРС

Овогодишњи програм обухвата концерте познатих џез састава и истакнутих џез умјетника, који ће бити одржани у Концертној дворани Банског двора са почетком од 20.00 часова.

Улазнице по цијени од 10 КМ за свако фестивалско вече могу се купити на билетарници Банског двора од сутра сваким даном, осим недјељом, од 12.00 до 18.00 часова.

Након успјешно реализованог 3. Интернационалног фестивала умјетничке музике "Јесења соната", ово је друга фестивалска манифестација коју Бански двор реализује у овој години, настављајући праксу организовања репрезентативних културних садржаја и програма у властитој продукцији.

Директор Културног центра Бански двор Младен Матовић каже да, потпуно свјесни цјелокупне и веома сложене ситуације у вези са пандемијом вируса корона, настоје да уз максимално поштивање свих прописаних мјера и препорука, одрже континуитет и истрају у мисији организовања квалитетних програма у области културе и у овим несвакидашњим околностима.

- У свему овоме што нас је снашло, чини нам се да нам је култура данас можда потребнија више него икад, а у прилог томе најбоље свједочи велико интересовање публике и изузетна посјећеност свих програма у организацији Банског двора - истакао је Матовић.

"Интим џез фест" концептуално је замишљен као камерни фестивал џез музике који ће се фокусирати на мање саставе и врхунске солисте овог музичког жанра, укључујући максимално формације до џез квартета који су ушли у фестивалску селекцију, саопштено је из Банског двора.

Покровитељ овогодишњег фестивала је град Бањалука, а партнер Банског двора је Адико банка.