latinica  ћирилица
01/11/2020 |  09:30 ⇒ 15:04 | Аутор: СРНА

Гаговићу уручено признање "Круна развоја привреде"

Начелнику општине Трново Драгомиру Гаговићу уручено је признање "Круна развоја привреде" коју додјељује компанија ЛРЦ.
Трново - Фото: РТРС
ТрновоФото: РТРС

Према аналитичким подацима компаније ЛРЦ, општина Трново испунила је све критеријуме Пројекта "Градови, општине/бизнис" у категорији малих општина.

Гаговић је рекао Срни да је на основу завршних финансијских извјештаја ова општина у протекле четири године остварила знатан раст прихода, запослених, извоза и раст фирми.

- У прошлој години смо, у односу на 2018. годину, остварили раст прихода од 17 одсто, пораст извоза за 25 одсто и за три одсто више запослених - рекао је Гаговић и додао да је једна компанија са подручја општине Трново сврстана у бонитетно поуздане компаније у БиХ.

Он је навео је од 2018. до 2020. године на подручју ове општине реализовано 39 пројеката, започета изградња јавне расвјете у још неким улицама и насељима за шта ће бити утрошено око 46.000 КМ и изградња водовода на Јахорини за шта је планирано 24.570 КМ.

- Од почетка године смо, између осталог, у Мјесној заједници Кијево изградили водоводну мрежу, асфалтирали локалне путеве, урадили јавну расвјету у насељу Турбе-Кијево, те према амбуланти у Кијеву, завршили изградњу фискултурне сале, реконструисали мост према Пресјеници, радили на изградњи саобраћајнице на Јахорини у шта смо уложили 43.875 КМ - појаснио је Гаговић.

Он је навео да општина Трново кроз различите грантове додјељује помоћ из буџета за основно образовање, здравство, планинарска друштва, туристичке организације, Удружењу ловаца, спортским клубовима, удружењима добровољних давалаца крви, удружењима пензионера, инвалида и слијепих и слабовидих лица, као и Црвеном крсту у овој општини.

- Додјељујемо и стимулације за вјенчања, рођење дјетета, полазак дјеце у школу, ђачке карте, студентске стипендије, пољопривреду и социјално угроженим породицама - рекао је Гаговић.

ЛРЦ је бонитетна кућа која на подручју БиХ ради од 2000. године и бави се праћењем рада компанија које послују у читавој БиХ.