latinica  ћирилица
31/10/2020 |  11:15 ⇒ 11:15 | Аутор: СРНА

Апел да грађани до поноћи позову хуманитарни број 1412

Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији позвао је грађане да до поноћи искористе могућност да позову хуманитарни број 1412 и дају допринос довршетку изградње Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" У Косовској Митровици.
Косовска Митровица - Фото: РТРС
Косовска МитровицаФото: РТРС

Хуманитарни број, који је отворен 1. октобра, забиљежио је око 27.000 позива.

Из Одбора су подсјетили да су за овај пројекат, укупне вриједности око 280.000 евра, помоћ обезбиједили многи из Републике Српске, укључујући Кабинет предсједника и Владу Републике Српске, 24 локалне заједнице, неколико великих јавних преузећа - "Електропривреда", "Шуме Републике Српске", основне и средње школе, неколико приватних редузећа, грађани, као и два предузећа са Косова и Метохије, те општина Инђија.

- Организовано је и пет хуманитарних аукција слика - наводи се у саопштењу.

Дневни центар за око 150 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији планирано је да буде завршен до краја године, ако буде прикупљено довољно средстава.

Потребно је обезбиједити нешто више од 50.000 евра за комплетно унутрашње грађевинско уређење, ограду и уређење дворишта.

- Надамо се да ће бити прикупљена потребна средства захваљујући хуманости грађана, институција и фирми из Републике Српске - додају из Одбора.