latinica  ћирилица
31/10/2020 |  09:10 | Аутор: СРНА

СКУД "Семберија" - чувар традиције

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изразио је задовољство након сусрета са представницима Српског културног умјетничког друштва "Семберија" што град има установу културе овог ранга и најавио да ће Градска управа, као и до сада, подржавати оне који Бијељину представљају на најбољи начин.
Бијељина - СКУД "Семберија" - Фото: СРНА
Бијељина - СКУД "Семберија"Фото: СРНА

Директор СКУД-а "Семберија" Бранка Марковић Савчић рекла је да их Градска управа вјерно и несебично прати током свих година постојања, што им и те како олакшава рад.

- Чувајући наше "јуче" градимо наше "сутра", односно чувамо аутентичност нације - истакла је Савчић.

Она је истакла да Друштво чине Велики народни оркестар, шест група, радионице ручних радова, етно женска и мушка вокална група, а ускоро ће имати и тамбурашки оркестар, саопштено је из Градске управе.

Као посебан бисер Друштва, истакла је ветеранску секцију народних игара, која тренутно броји 112 чланова.

Савчићева је нагласила да се све активности одвијају у просторијама Друпштва уз поштовање препоручених мјера да би се спријечило ширење вируса корона, као и да је упркос погоршаној епидемиолошкој ситуацији веома мали број чланова који не долази на пробе.

- Најмлађе чланове доводе родитељи, чланови старијег узраста долазе уз сагласност родитеља, а најстарији на личну одговорност - појаснила је Савчићева.