latinica  ћирилица
31/10/2020 |  08:19 ⇒ 08:20 | Аутор: sputniknews.com

Серија напада у Нагорно-Карабаху: Још једна немирна ноћ

Оружане снаге Нагорно-Карабаха оптужиле су Азербејџан да је током ноћи гранатирао насељена места и цивилну инфраструктуру те непризнате републике, док је азербејџанско Министарство одбране саопштило да је јерменска страна током ноћи гранатирала цео појас дуж Агџабединског региона.
Нагорно-Карабах и Јерменија прогласили ратно стање (Фото: sputniknews.com) -
Нагорно-Карабах и Јерменија прогласили ратно стање (Фото: sputniknews.com)

Штавише, јерменска страна поново је оптужила Азербејџан да у нападима на Нагорно-Карабах користи забрањену муницију, а ријеч је о елементима хемијског наоружања и муниције са бијелим фосфором.

Када је ријеч о нападима, јерменска страна тврди да је током ноћи одјекнула серија моћних експлозија у близини градова Шуши и Степанакерт у Нагорно-Карабаху, као и да је у раним јутарњим часовима у престоници Нагорно-Карабаха прорадила сирена за ваздушну опасност.

Истовремено, војска Азербејџана тврди да је највећи број јерменских бомби пао у околини села Гијамедингли, али да није нанијета већа материјална штета, као и да у тим нападима није било ни повријеђених ни погинулих.

Борбе на контакт линији у Нагорно-Карабаху почеле су 27. септембра. Баку и Јереван међусобно се оптужују за избијање сукоба. У Јерменији је објављено ратно стање и општа мобилизација. У Азербејџану је уведен полицијски час и дјелимична мобилизација.