latinica  ћирилица
30/10/2020 |  21:10 ⇒ 21:55 | Аутор: СРНА

Мандић: Експертска влада трајаће годину и припремити фер изборе

Мандатар Здравко Кривокапић лидерима побједничких коалиција у Црној Гори понудио је да експертска влада коју ће предводити траје од 200 дана до највише годину, а треба да припреми прве фер и слободне изборе, саопштио је један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

Мандић је истакао да се на данашњи дан представници нове већине у парламенту и мандатар, из обавезе према преминулом митрополиту црногорско-приморском Амфилохију, нису могли састати, а да не постигну неки договор.

- Поносан сам што смо успјели да нађемо неко рјешење које ће омогућити да Црна Гора добије Владу. То рјешење није онако како смо замишљали ми из ДФ-а, али је важно да грађани знају да ће ускоро бити конституисана Влада, да ће бити састављена од 12 министарстава и мандатара као предсједника - рекао је Мандић.

Он је за Радио-телевизију Црне Горе изјавио да ће министри бити нестраначке личности и да неће припадати ниједној странци.

- Влада ће бити реформска и мандатар је предложио да траје 200 дана, или највише годину, а треба да припреми прве фер и слободне изборе. Онда се иде на нове парламентарне изборе, јер ћемо имати амбијент у којем ће свакако сви моћи слободно да се изјасне - навео је Мандић.

Он је поручио да је режим Мила Ђукановића побијеђен 30. августа, али да слиједе нови изазови.

- Ово је сад једна нова борба како да се Црна Гора отме из руку тајкуна друге породице која жели да замијени прву породицу, како да се отме из утицаја страних амбасада - рекао је Мандић.