latinica  ћирилица
30/10/2020 |  20:47 ⇒ 21:06 | Аутор: СРНА

Народно позориште Српске: Премијерно изведена представа "Дервиш и смрт"

У Народном позоришту Републике Српске вечерас је премијерно изведена представа "Дервиш и смрт" по роману Меше Селимовића, чији је редитељ Дејан Пројковски.
Дервиш и смрт -
Дервиш и смрт

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да је представа "Дервиш и смрт" изузетан пројекат који је реализовало Народно позориште Републике Српске.

- Вријеме короне је неколико мјесеци одгодило премијерно извођење представе, али можемо бити поносни на импозантну премијеру - рекла је новинарима Тривићева на премијери представе.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић нагласио је да је од изузетног значаја то што је након неколико мјесеци Народно позориште премијерно извело представу "Дервиш и смрт".

- Ову представу чекамо више од пола године. Представа је одлична и има потенцијал да буде једна од најбољих које је извело Народно позоришта - рекао је Радојичић.

Директор Народног позоришта Републике Српске Маја Додиг рекла је да је Пројковски као редитељ у потпуности испунио задатак јер се представом шаље снажна животна порука