latinica  ћирилица
30/10/2020 |  17:23 ⇒ 17:25 | Аутор: СРНА

У бијељинској ковид болници данас хоспитализован највећи број пацијената

У ковид болници у Бијељини данас је хоспитализовано 47 пацијената, што је највећи број од почетка пандемије вирусом корона.
Бијељина - Болница "Свети Врачеви" - Фото: РТРС
Бијељина - Болница "Свети Врачеви"Фото: РТРС

- Са тешком клиничком сликом је 30 обољелих, од којих је петоро животно угрожено - објављено је на сајту бијељинске Болнице "Свети врачеви".

У протекла 24 часа преминуо је старији мушкарац са коморбидитетима.

На данашњем састанку Кризног штаба Болнице речено је да се повећава број болесника у ковид болници, као и број обољелих са тешком клиничком сликом.

У Бијељини је и данас висок проценат заражених у односу на број тестираних и износи око 60 одсто.

У протекла 24 часа вирус корона је регистрован код 61 особе из Бијељине.

- Епидемиолошка ситуација је пријетећа и веома неизвјесна, али захваљујући на вријеме предузетим мјерама, бијељинска болница је дочекује спремно - речено је на састанку Кризног штаба.

Према препоруци Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, од почетка ове седмице одвојен је ковид дио од осталог дијела болнице, а сви амбулантни прегледи обављају се у новој поликлинициу згради старе хирургије.

Из Болнице "Свети врачеви" апелују на јавност да епидемиолошку ситуацију схвате крајње озбиљно и да се стриктно придржавају прописаних и препоручених мјера заштите, јер је то и даље једини начин заштите од инфекције новим вирусом корона.