latinica  ћирилица
30/10/2020 |  16:40 ⇒ 20:14 | Аутор: СРНА

Дани италијанског филма у БиХ на јавним РТВ сервисима (ВИДЕО)

Манифестација Дани италијанског филма у БиХ почиње вечерас, а с обзиром на епидемиолошку ситуацију, умјесто традиционалних кино-пројекција, ове године филмови бити емитовани путем јавних РТВ сервиса, саопштено је из Амбасаде Италије.
Филм (илустрација) -
Филм (илустрација)

Сарадња Амбасаде и јавних емитера омогућиће свим грађанима да гледају филмове на изворном језику, титловане на матерњем језику, из удобности дома, максимално безбједни у породичном окружењу, наводи се у саопштењу.

Из Амбасаде истичи да ће традиционално понудити селекцију наслова новије производње и великог успјеха код јавности и критике, жанровски одређених као "комедија на италијански начин".

- Из тог разлога, изабрани су наслови попут "Не вриједи ако ме оставиш", који ће отворити смотру на БХТ1, у 21 час, слиједи "Промјена времена" на ФТВ сутра у 16.30 часова, а "Хљеб и лале" на РТРС 5. новембра у 21.05 часова - саопштено је из Амбасаде Италије.

На ФТВ ће 7. новембра у 16.30 часова бити приказан филм "Столица среће", а на РТРС филм затварања "Потпуни странци", који ће бити приказан 8. новембра у 21.05 часова.

Смотра ће бити обогаћена и играно-документарним филмом "Сада је на мене ред", који ће бити емитован на БХТ1 6. новембра у 21.05 часова, филмом о посљедњим седмицама живота чувеног судије Паола Борселинија, специјализиованог за борбу против мафије који је убијеног 19. јула 1993. године.