latinica  ћирилица
30/10/2020 |  16:11 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Брчко: Обуставља се настава, угоститељски објекти раде до 22.00

У Брчко дистрикту од 2. до 6. новембра биће обустављена настава у основним и средњим школама због погоршања епидемиолошке ситуације, одлучио је данас брчански Штаб за заштиту и спасавање.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Одјељењу за образовање наложено је да достави план одвијања наставе након што школе поново почну да раде, нарочито водећи рачуна о окупљању великог броја дјеце у јавном превозу, које је препознато као жариште ширења вируса вируса.

Наредбом Штаба за заштиту и спасавање од данас у наредних седам дана ограничава се рад угоститељским објектима до 22.00 часа, објављено је на сајту Владе Брчко дистрикта.

Кризном штабу здравства налаже се да достави приједлог плана тестирања у основним и средњим школама с циљем утврђивања стварног епидемиолошког стања и броја заражених у образовним установама.

Осим тога, Кризном штабу здравства налаже се да до уторка достави препоруку на који начин ће бити одржавани скупови у оквиру предизборне кампање.

Штаб за заштиту и спасавање ће анализирати ситуацију на терену и даље поступати у складу са епидемиолошком ситуацијом.

На подручју Брчко дистрикта данас је инфекција вирусом корона потврђена код још 46 особа, а број активних случајева повећао се на 194.

У болници се налазе 22 пацијента, од којих седморо има тешку клиничку слику, док је једно на респиратору.