latinica  ћирилица
30/10/2020 |  13:59 ⇒ 14:07 | Аутор: СРНА

Бијељина: Сарадња Болнице и домова здравља у борби против вируса

Мора се чувати бијељинска болница јер је она посљедња линија одбране у изузетно тешкој и забрињавајућој епидемиолошкој ситуацији у вези са вирусом корона, поручио је данас вршилац дужности директора Болнице "Свети врачеви" у Бијељини Златко Максимовић.
Бијељина-састанак - Фото: СРНА
Бијељина-састанакФото: СРНА

У Болници "Свети врачеви" је због изузетно погоршане епидемиолошке ситуације одржан заједнички Кризни штаб са директорима свих здравствених установа примарног нивоа које гравитирају ка овој здравственој установи, а међу закључцима је да се размисли о томе колико се пацијената упућује у болницу.

Максимовић је истакао да су сви здравствени радници у регији јединствени у настојању да се што лакше преброди криза са вирусом корона.

- Договорили смо и да здравствени радници из примарне здравствене заштите дођу у бијељинску болницу на усавршавање рада у ковид условима - рекао је Максимовић и додао да и Болница усавршава знање свог кадра за рад у ковид условима њиховим слањем у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци и Клинички центар Србије.

Према његовим ријечима, Бијељина и даље има висок проценат заражености вирусом корона од готово 60 одсто.

- У регији дневно радимо око 200 узорака и имамо висок проценат од 65 одсто позитивних на вирус корона - навео је Максимовић.

Он је рекао да је у ковид болници 47 пацијената и да забрињава што је међу њима 30 тешких болесника, од којих је пет витално угрожено, док 17 пацијената има средње тешку клиничку слику.

Директор Дома здравља у Лопарама Желимир Нешковић је у име представника примарне здравствене заштите рекао да раде у пуном капацитету и да су изразито оптерећени.

- Свијест грађана када је ријеч о епидемији вируса корона је ниска, што је поражавајуће и отежава рад здравствених радника и функционисање наших установа и локалних заједница - напоменуо је Нешковић.