latinica  ћирилица
30/10/2020 |  12:33 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Посљедњи интервју митрополита Амфилохија за РТРС: Догодило се велико чудо (ВИДЕО)

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије у посљедњем интервјуу за РТРС говорио је о литијама у Црној Гори, слободи, борби вјерног народа против спорног Закона о слободи вјероисповијести, прогону свештенства, ишчекивању промјена...
Митрополит Амфилохије - Фото: РТРС
Митрополит АмфилохијеФото: РТРС

- У Црној Гори се догодило велико чудо... Ослободио се овај народ и вратио Цркви, од дјетета до старца - рекао је тада митрополит Амфилохије, који се јутрос упокојио у болници у Подгорици.

И тада, као и у свим другим приликама, позивао је власти Црне Горе да се уразуме, уз поруку да су народ и Црка преживјели много тога вјерујући у милост божију и љубав као највишу вриједност.

- Претрпјели смо много шта, па и ово ћемо, молећи се Богу за овај народ и све људе, за исцјељење од овог вируса /корона/ који је завладао, али и од много опаснијег вируса - вируса братоубилаштва и богоубилаштва, уништења љубави као основног начела - рекао је тада митрополит.

Својим дјелима митрополит Амфилохије допринио је уништењу овог другог, како га је назвао, опаснијег вируса, ширећи вјеру и љубав, борећи се за Цркву, слободу и вјечно спасење. Ујединио је народ у борби за непролазне вриједности. Данас вјерници и сви поштоваоци његовог дјела тугују, али знају да је отишао на боље мјесто, гдје одлазе велики људи.

Вјечан му спомен и Царство Небеско!

Интервју можете погледати и овдје.