latinica  ћирилица
30/10/2020 |  09:23 ⇒ 09:23 | Аутор: СРНА

За викенд промјенљиво облачно са сунчаним интервалима

У Републици Српској за викенд ће бити промјенљиво до претежно облачно вријеме са сунчаним интервалима и највишом температуром ваздуха од 14 до 19, на сјеверу и југу до 21 степен Целзијусов, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Сутра ујутру биће претежно до потпуно облачно на крајњем сјевероистоку и истоку, а у осталим предјелима претежно ведро уз могућу маглу око ријека и по котлинама.

Током дана, облачност са сјевероистока захватиће и југоисточне крајеве, а до увече и нешто више сјеверних предјела, док ће у осталим предјелима бити претежно сунчано.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, претежно сјеверних смјерова, на југу бура.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 11, у вишим предјелима од два степена, а највиша дневна од 13 до 18, на југу до 20, на планинама од девет степени Целзијусових.

У недјељу, 1. новембра, ујутру ће бити промјенљиво до претежно облачно на сјеверу и истоку, у осталим предјелима са умјереном облачношћу. По котлинама и ријечним долинама са маглом.

У Семберији и Подрињу, те Сарајевско-романијској регији биће услова за слабу кишу или росуљу.

Током дана биће промјенљиво облачно са сунчаним интервалима, на југу сунчано, а повећана облачност очекује се на планинама на истоку и Подрињу.

Јутарња температура ваздуха биће од шест до 11, у вишим предјелима од три, а највиша дневна од 14 до 19, на сјеверу и југу до 21, те на планинама од 11 степени Целзијусових.

У понедјељак, 2. новембра, ујутру ће у већини предјела бити умјерено облачно, по котлинама и ријечним долинама са маглом.

Током дана биће сунчано и пријатно јесење вријеме, а према вечери очекује се повећање облачности са сјеверозапада.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 10, у вишим предјелима од два степена, а највиша дневна од 13 до 18, на сјеверу и југу до 20, а на планинама од 11 степени Целзијусових.