latinica  ћирилица
29/10/2020 |  21:31 ⇒ 30/10/2020 | 10:57 | Аутор: РТРС

Додик: Примићу вакцину против вируса корона када дође у Српску (ВИДЕО)

Република Српска потписала је предуговор са Русијом на милион и двјесто хиљада доза вакцине против вируса корона, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, гостујући у емисији Печат наше телевизије.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је истакао да ће се урадити све што је могуће како би првих 200.000 доза руске вакцине стигле у Српску до Нове године.

- Набавићемо вакцину за сваког грађанина Републике Српске, а од њих самих зависи хоће ли је примити или неће. Ја ћу је примити. Нећу први јер мислим да има много људи, али сигурно нећу одбити када дођем на ред – нагласио је Додик.

Српска неће оклијевати ако се вакцина појави на некој другој дестинацији у свијету, поручио је Додик.

Он је нагласио да у Републици Српској мора да постоји брига о дјеци, јер их је 40 заражено вирусом корона.

- Разумијем да дјеца треба да иду у школу, али одговорност према систему мора да се заснива на томе да обезбиједимо адекватне услове за образовање у постојећој епидемиолошкој ситуацији, а да ђеца буду заштићена - рекао је Додик.

Он је подсјетио да је позвао представнике свих политичких партија да буду у кризном штабу, што је одбијено.

- Нису хтјели да буду с нама, надајући се да ће се по систему "што горе за народ, то ће бити горе за власт", онда појавити као месије. То не иде тако и таква логика је приземна. Упркос свему показали смо да управљамо кризом и да имамо неопходне ресурсе - рекао је Додик.

Када је ријеч о потпуном затварању земље, Додик је поновио да ванредно стање неће бити уведено, јер има довољно елемената и залиха за борбу против епидемије вируса корона.